Prodajni program

  • Nahajate se v:

Splošni pogoji

Dostava

Naročene artikle Vam bomo dostavili predvidoma v treh delovnih dneh. Za dostavo uporabljamo Pošto Slovenije. V primeru,  da želenega artikla ni na zalogi, Vas bomo o tem nemudoma obvestili.

 

Stroški dostave

Stroški dostave so posebej izpisani v Vašem naročilu in si jih lahko kadarkoli ogledate. Stroški dostave NE VKLJUČUJEJO provizije za vplačilo poštne nakaznice ali plačilnega naloga, prav tako ne provizije za plačilo preko klika. Provizija za plačilo je v vsakem primeru Vaš dodatni strošek.

 

Plačilni pogoji

Cena velja na dan naročila preko spletne trgovine gluhicom. Vse cene, objavljene v trgovini, so v eurih in že vsebujejo DDV. Cene ne vključujejo stroškov dostave. V postopku naročila si lahko ogledate tudi znesek DDV. Pridržujemo si pravico do morebitne napake v ceni artikla.

 

Odstop od naročila

V primeru napake pri naročanju preko interneta lahko kupec naročilo prekliče s klicem na telefonsko številko (04) 510 6090, preko elektronske pošte info@gluhicom.si ali preko SMS sporočila na GSM 051 476 000.

 

Težave pri naročanju

V zvezi s tehničnimi vprašanji in načinom naročanja se obrnite na strokovnjaka, ki je dosegljiv na tel. št. (04) 510 6090.

 

Garancija

Za vse artikle je garancija po pogojih  proizvajalca in sicer najmanj 12 mesecev. Potrošni material (baterije, kartuše, tonerji...) nima garancije.

Proizvajalec jamči, da bo izdelek brezhibno služil svojemu namenu, če se boste ravnali po danih navodilih. Garancijo uveljevljate neposredno na servisu, proizvajalec jamči, da bo na svoje stroške odpravil pomanjkljivosti oziroma napake na izdelku. Proizvajalec krije tudi stroške poštnine na servis. Če reklamacijo uveljavljate v trgovini, kjer ste izdelek kupili, ga morate obvezno dostaviti v originalni embalaži skupaj z garancijskim listom in računom. Rok za odpravo napak v garancijski dobi je 45 dni od dneva prejema reklamacije. Garancijski rok začne teči z dnem nakupa izdelka.

Garancija ne velja, če se ugotovi da je kupec z izdelkom ravnal nepravilno ali malomarno, če je okvara posledica višje sile (strela) ali mehanske poškodbe s strani kupca. Garancija ne velja, če kupec ne predloži pravilno izpolnjenega garancijskega lista oziroma računa za izdelke, za katere se ne izdaja specifičnega garancijskega lista.

 

Pogodba in naročilo

Naročilo poteka preko varnega strežnika. Pogodna o nakupu je shranjena na sedežu podjetja.

 

Vračilo izdelka

Kupec lahko v 15. dneh od naročila odstopi od pogodbe. Odstop od pogodbe morate sporočiti pismeno na naslov Gluhicom, Žiri, d.o.o., jezerska 1, 4226 ŽIRI. Če želite več informacij, nas pokličite na telefon (04) 510 6090. Kupcu ni potrebno navesti razloga za odstop od pogodbe. Kupec mora po odstopu od pogodbe na svoje stroške blago nepoškodovano, v nespremenjeni količini in originalni embalaži poslati v roku 15 dni od pisnega odstopa od pogodbe. Navesti morate številko TRR, kamor Vam bomo vrnili kupnino. Kupnino Vam bomo vrnili v roku 15 dni po prejemu blaga. Odkupnih pošiljk NE SPREJEMAMO!

 

Reklamacije

V primeru reklamacije ali če potrebujete dodatna pojasnila, Vam svetujemo, da se najprej obrnete na nas po telefonu (04) 510 6090 ali po elektronski pošti info@gluhicom.si. Strpnost na obeh straneh bo najhitrejša pot za rešitev morebitih problemov.

Informacije o trgovini